Rekad lanceert Trend Report 2022 voor florale sector

Trend Report 2022, een onmisbare uitgave met talrijke tips en tricks en dé vier trends voor de florale sector in 2022.

Het Trend Report 2022 werd eind september officieel gelanceerd op het FLEUR event Fleur Floral Fashion by Fleuramour. Het is een unieke uitgave met als doelpubliek de volledige florale sector, van professionele bloemisten tot liefhebbers en hobbyisten.

Fleur Creatief Magazine werkt samen met EMC

De voorbije maanden bundelden het bekende florale tijdschrift Fleur Creatief (een uitgave van Rekad Uitgeverij) en EMC (European Floral Design – Master Certification) hun kennis en ervaring in een professioneel ‘bookazine’ voor bloemisten en liefhebbers.

EMC-bezieler Tomas De Bruyne en Fleur Creatief-hoofdredactrice An Theunynck gingen samen rond de ontwerptafel zitten, overliepen alle trends, kleuren en materialen en gaven stelselmatig vorm aan de stijlvolle publicatie die het Trend Report 2022 uiteindelijk geworden is.

Trend Report 2022
© EMC

“De komst van zo’n trendreport voor de floristensector was broodnodig”, signaleert Tomas De Bruyne.
“De bloemenindustrie wordt zich steeds meer bewust van de invloed die trends hebben op onze producten en ontwerpen. Daarnaast kunnen we veel inspiratie rapen uit andere sectoren, zoals de mode en cosmetica, waaruit we waardevolle lessen kunnen trekken. Door dit bewustzijn groeit ook de noodzaak aan specifieke trendgidsen die ingaan op de bijzonderheden van onze sector.”

Moet je trends (blindelings) volgen? Wat kan je met trends doen? Je leest het in het Trend Report 2022. Deze uitgave is óók voor wie niet van trends houdt. In het trend report ontdek je gewoonweg een andere wereld.”

Ook An Theunynck, hoofdredactrice van Fleur Creatief kan haar enthousiasme niet wegsteken.

“Eindelijk zijn alle bloementrends gebundeld, zodat je je creatief proces écht een boost kunt geven! De trends zijn samengesteld door floral designers én zijn bestemd voor floristen en voor al wie van bloemen houdt. Het trend report geeft tips over welke bloemen en groenmaterialen je allemaal kunt gebruiken.”

Om floral designers en bloemisten een volledig inzicht te bieden in hoe trends werken, deden Fleur Creatief en EMC dit jaar ook een beroep op de know-how en het conceptuele werk van TOOOlbox, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in trends.

“Omdat we weten hoezeer trends ons beroep beïnvloeden, is het een uitgebreide inspiratiecatalogus geworden die niet alleen de kleurentrends of de trendy materialen in de kijker zet, maar ook een brede waaier aan informatie biedt voor floral designers, van botanicals tot technieken, van kleurenpaletten tot trefwoorden.”

Trend Report 2022

Het Trend Report 2022 is verkrijgbaar in een print editie in het Nederlands en het Frans. Daarnaast is de uitgave ook als digitale versie verkrijgbaar in het Engels.

Nu verkrijgbaar in de FLEURSHOP: Trend Report 2022, met een overzicht van vier nieuwe florale trends voor 2022. Boordevol inspiratie en praktische tips!
Trend Report 2022
Fleur Creatief in samenwerking met EMC
Rekad lanceert Trend Report 2022 voor florale sector

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven